De Bodegas Gutiérrez-Colosía bevinden zich sinds 1838 aan de monding van de Guadalete-rivier, in de baai van Cádiz. De droge oostenwinden en de vochtige westenwinden, die van de Atlantische Oceaan atkomstig zijn, regelen de vochtigheidsgraad, waardoor de omstandigheden voor de wijnen optimaal zijn.
   
De stabiliteit en kwaliteit van de wijnen van Gutiérrez-Colosía worden gegarandeerd door een nauwgezette gisting volgens het systeem van criaderas en soleras, in navolging van de beste tradities van de streek.
  
De structuur van de bodega's staat in de regio bekend als "nave de catedral" (beuk van een kathedraal). Doordat de gebouwen zo hoog zijn en er zoveel bogen zijn, worden de wijnen blootgesteld aan de bijzondere invloed van het klimaat waarvan de regio Jerez geniet. De bodega's zetten een oude wijnbouwtraditie voort: de eerste opslagplaats werd in 1838 gebouwd en onderging sindsdien slechts weinig veranderingen. Het domein kwam in handen van verschillende eigenaars, tot het in het begin van de 20e eeuw werd aangekocht door Don José Gutiérrez-Colosía, overgrootvader van de familie Gutiérrez-Colosía.
   

In 1969 kocht de familie Gutiérrez-Colosía de ruïnes van het paleis van de Graaf van Cumbrehermosa - scheepsbevrachter uit Amerika - die reeds een bodega bezat; op deze plaats liet de familie nog twee gebouwen optrekken.

De Bodegas Gutiérrez-Colosía zijn de enige die rechtstreeks uitgeven op de
   
Guadalete-rivier, wat zorgt voor de perfecte vochtigheidsgraad voor de biologische gisting van de wijnen onder een sluier, de "flor" (micro-organismen die zich op het wijnoppervlak uitbreiden).
   
                    Foto's
   
Klik hier om foto's te zien.
   
   
  
   
 
    
   
     
   
 
   

     

   
 
   
   
  
   
  
    
   
© 2004-2006 Gutiérrez Colosia